Tânăr cercetat pentru furt

          La data de 22.05.2019, un bărbat de 70 de ani din municipiul Botoşani a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că i-a fost sustras un telefon mobil, fiindu-i creat un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că un tânăr de 22 de ani a sustras din mâna persoanei vătămate un telefon mobil, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Botoşani, însă a fost reţinut de un trecător până la sosirea organelor de poliţie.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost recuperat în totalitate şi restituit victimei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, în care se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecinţă.

 

 

                                                                       Bărbat reţinut pentru 24 de ore

          La data de 22.05.2019, poliţiştii rutieri au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 41 de ani din comuna Coşula, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge şi vătămare corporală din culpă.

În fapt, la data de 20.05.2019, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean DJ 208H, în localitatea Copălău, nu a oprit la semnalele unui echipaj de poliţie, continuându-şi deplasarea. La un moment dat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un podeţ din beton.

În urma impactului a rezultat rănirea pasagerului dreapta faţă, un bărbat de 31 de ani, care a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a refuzat testarea alcoolscopică şi recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi bărbatul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

        

                                                   Bărbat cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni

La data de 22.05.2019, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Calea Naţională se află o persoană care se manifestă agresiv.

Echipajul de poliţie dirijat la faţa locului a identificat un bărbat de 35 de ani din comuna Suliţa, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

Din cercetări a rezultat că persoana în cauză, pe fondul consumului de alcool şi al unor probleme personale, bărbatul a distrus oglinzile laterale a trei autoturisme parcate în zona respectivă, ulterior deplasându-se în piaţa centrală, unde a continuat să se manifeste violent, tulburând ordinea şi liniştea publică.          De asemenea, a lovit un căruţ pentru copii, în care se afla un minor însoţit de mama sa.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de acesta fiind luată măsura internării la Secţia de Psihiatrie.

 

 

                                                              Tânăr cercetat pentru comiterea unei infracţiuni rutiere

          La data de 23.05.2019, un echipaj de poliţie rutieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a depistat pe Calea Naţională un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Băluşeni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcolică, i s-a solicitat testarea alcoolscopică, activitate pe care a refuzat-o.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge.