Bărbat cercetat pentru furt

La data de 08.04.2019, poliţiştii Postului de Poliţie Durneşti au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din judeţul Suceava, administrator al unei societăţi de exploatare a lemnului, cu privire la faptul că de pe un teren pe care îl deţine pe raza comunei Durneşti i-au fost sustraşi mai mulţi arbori.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că în perioada 02-05.04.2019, un bărbat de 29 de ani, din comuna Durneşti, a pătruns fără drept pe terenul reclamantului, de unde a sustras cantitatea de aproximativ 4 metri cubi de arbori, care erau tăiaţi şi pregătiţi pentru exploatare silvică.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt de arbori din fondul forestier naţional, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluţie procedurală.

 

 

Ţigări confiscate de poliţişti

La data de 09.04.2019, poliţiştii botoşăneni aflaţi înexercitarea atribuţiilor de serviciu în piaţa centrală din municipiul Botoşani, au depistat un bărbat de 73 de ani, din aceeaşi localitate, care avea asupra sa 10 pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty free, pentru care nu deţinea documente justificative şi pe care intenţiona să le comercializeze ulterior.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei, ţigaretele respective fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale.

Bărbat cercetat pentru uz de fals

La data de 09.04.2019, poliţiştii municipiului Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe drumul naţional DN 29 B, pe raza localităţii Brăeşti, o autoutilitară condusă de un bărbat de 67 de ani, din judeţul Suceava.

Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat că actele ce atestă inspecţia tehnică periodică şi asigurarea obligatorie sunt susceptibile de a fi false, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, a rezultat faptul că pesoana în cauză se ocupă cu efectuarea de acte ilicite de comerţ ambulant cu material lemnos, fiind dispusă sancţionarea contravenţională, conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, respectiv conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de uz de fals, totodată fiind aplicată şi o sancţiune conform OUG 195/2002 în valoare de 1.000 de lei, iar plăcuţele de înmatriculare au fost ridicate de poliţişti.

 

 

Accident rutier

La data de 09.04.2019, o tânără de 20 de ani din comuna Hilişeu-Horia care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Mihai Viteazu din municipiul Dorohoi, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, împrejurare în care a derapat şi a intrat în coliziune cu o bordură şi un stâlp din beton.

În urma impactului a rezultat rănirea unei minore de 3 ani, pasageră în vehicul.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, la finalizarea acestora urmând a se propune o soluţie conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔