Bărbat depistat sub influenţa alcoolului

          La data de 09.03.2019, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe drumul judeţean DJ 208 se află un autoturism care se deplasează pe direcţia Orăşeni Deal-Botoşani şi efectuează manevre periculoase în trafic.

Echipajul de poliţie direcţionat spre locul intervenţiei a depistat autoturismul în cauză pe strada Bucovina din municipiul Botoşani. Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, fiind interceptat pe Aleea Bucovina.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că acesta este un bărbat de 69 de ani din municipiul Botoşani. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 09.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Cristeşti, au depistat pe un drum forestier un bărbat de 59 de ani, în timp ce transporta material lemnos fără a avea documente legale.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar cantitatea de 1,11 metri cubi de lemn a fost confiscată şi predată în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Botoşani.

 

 

Femeie sancţionată contravenţional

La data de 10.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 250 de lei unei tinere de 18 ani, gestionară la un bar din comuna Păltiniş, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 09.03.2019, aceasta a servit băuturi alcoolice unui minor de 15 ani, ulterior acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Totodată, tatăl minorului a fost avertizat cu privire la modul de supraveghere a acestuia.

 

 

Bărbat cercetat pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 10.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe raza comunei Todireni un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani din aceeaşi localitate.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului sunt expirate din anul 2018, iar conducătorul auto nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.