Autori furt identificaţi

      La data de 04.06.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Răchiţi, au identificat doi bărbaţi de 41 şi 46 de ani, aceştia fiind bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în perioada 16-20.05.2019, cei doi bărbaţi au sustras peste 100 de scânduri, care erau depozitate pe un teren din apropierea şcolii din localitate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie conform prevederilor legale.

 

 

                                                                  Persoane reţinute pentru 24 de ore

 

La data de 04.06.2019, poliţiştii botoşăneni au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui tânnăr de 18 ani, din comuna Vlădeni.

În urma probatoriului administrat a rezultat că la data de 22.05.2019 acesta, în timp ce se afla pe raza localităţii de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan şi prin folosirea de acte de violenţă a sustras de la un alt tânăr de 19 ani, suma de aproximativ 3.200 de lei  şi un telefon mobil.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca astăzi, persoana în cauză să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

La data de 04.06.2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 17 ani din comuna Avrămeni, acesta fiind bănuit de comiterea unei infracţiuni de lovire.

Din cercetări a rezultat că la data de 31.05.2019, acesta, în timp ce se afla pe strada Scipione Bădescu din municipiul Botoşani, pe fondul unui conflict anterior, folosind un obiect tăietor, a lovit în abdomen un minor de 17 ani.   Ulterior, victima a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infrcaţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând ca în cursul zilei de astăzi tânărul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

                                                 Tânăr depistat sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 04.06.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Curteşti, un autoturism condus de un tânăr de 28 ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de  0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.