Bărbat cercetat pentru mai multe infracţiuni

La data de 01.06.2019, un bărbat de 35 de ani, angajat al unei spălătorii auto din municipiul Botoşani, după ce a consumat alcool, a sustras fără drept autoturismul aparţinând unui bărbat, pe care acesta îl lăsase la spălat.

Ulterior, persoana în cauză a condus vehiculul respectiv pe strada Cronicar Neculce, iar la efectuarea unei manevre de întoarcere a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, fără victime omeneşti.

Echipajul de poliţie ajuns la faţa locului a procedat la testarea alcoolscopică a bărbatului, valoarea rezultată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri în consecinţă.

 

                                            Persoane depistate sub influenţa alcoolului

La data de 01.06.2019, poliţiştii Serviciului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din oraşul Bucecea.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcooscopică, valoarea rezultată fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 01.06.2019, un echipaj de poliţie rutieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 298A, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani din localitatea Mileanca.

S-a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 02.06.2019, poliţiştii municipiului Botoşani aflaţi în serviciul de patrulare au oprit pentru control un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză de 75 km/h, într-o zonă cu restricţie de viteză la 50 km/h.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 02.06.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr 9 Vlăsineşti aflaţi în serviciul de patrulare, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani din localitatea Ripiceni.

Deoarece acesta emana halenă alcoolică, s-a sprocedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 6 Pomârla au fost sesizaţi despre faptul că pe un drum comunal din localitatea Şendriceni se află un autoturism în afara părţii carosabile.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Dorohoi, la testarea alcoolscopică rezultând o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut iar poliţa de asigurare a vehiculului este expirată.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis, fiind totodată luată şi măsura reţinerii plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare.

                                                  Acţiuni organizate de poliţişti

La data de 31.05.2019, poliţiştii oraşului Flămânzi au organizat  acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi a actelor ilicite de comerţ.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate 35 de persoane  şi verificate 16 autovehicule şi 5 unităţi economice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, valoare totală a acestora depăşind suma de 7.200 de lei.

 

La data de 01.06.2019, poliţiştii Serviciului Rutier au organizat o amplă acţiune pe raza  judeţului Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea victimizării prin accidente de circulaţie ca urmare a consumului de alcool sau altor substanţe.

Poliţiştii au controlat peste 230 de vehicule şi au testat alcoolscopic 121 de conducători auto, 10 dintre aceştia fiind depistaţi sub influenţa alcoolului.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul acestora depăşind suma de 22.000 de lei.