Tânăr cercetat pentru infracţiuni rutiere

          La data de 16.03.2019, o femeie din comuna Vorniceni a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că o persoană necunoscută care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu gardul locuinţei sale.

Echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării a identificat conducătorul auto, acesta fiind un tânăr de 19 ani, din aceeaşi localitate. Din cercetări s-a stabilit faptul că acesta a achiziţionat autoturismul de la un alt bărbat, pe care l-a condus pe raza comunei de domiciliu, însă, la un moment dat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Ulterior, a abandonat vehiculul şi a părăsit locul accidentului.

Totodată, s-a constatat că vehiculul nu figurează înregistrat sau înmatriculat în circulaţie iar tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi distrugere.

 

                                                                   Acţiune a poliţiştilor

În periada 14-17.03.2019, poliţiştii oraşului Darabani şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate 100 de persoane şi controlate 37 de unităţi economice.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 40.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate peste 400 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă străină şi cantitatea de 55 de litri de alcool.