Bărbat sancţionat contravenţional

La data de 12.03.2019 poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.200 de lei pentru solicitarea fără motiv a intervenţiei organelor de poliţie şi nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor pe drumurile publice, unui bărbat de 57 de ani din localitatea Truşeşti.

Din cercetări a rezultat că la data de 11.03.2019, acesta, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe drumul naţional DN 29 D, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil. Ulterior, el a solicitat intervenţia organelor de ordine, declarând că a fost victima unui accident rutier, însă din investigaţiile efectuate acest lucru nu s-a confirmat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, totodată fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea luării măsurilor legale.

 

    

Acţiune organizată de poliţişti

La data de 12.03.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi şi Secţiilor Rurale nr.4,5,6, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

În urma activităţilor specifice de control efectuate au fost legitimate 63 de persoane şi verificate 26 de autoturisme şi 28 de unităţi economice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală depăşind suma de 17.000 de lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate 196 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, precum şi cantitatea de 10 litri de alcool.

 

Exemple:

Astfel, în zona Pieţei Centrale din municpiul Dorohoi au fost depistate 5 persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 53 de ani care deţineau asupra lor în vederea comercializării diverse cantităţi de ţigarete, pentru care nu aveau documente justificative.

De asemenea, a fost depistată o femeie de 49 de ani din comuna George Enescu, gestionară la un magazin din localitatea de domiciliu care deţinea în mod ilegal, în vederea comercializării, peste 130 de pachete de ţigarete.

În toate cele 6 cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

 

 

 

 

Material lemnos confiscat

La data de 12.03.2019, poliţiştii Biroului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pe drumul judeţean DJ 208 I, pe raza localităţii Tudora, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transporta cantitatea de 2,52 metri cubi de scândură, fără a avea documente de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Mihai Eminescu.

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔