Autor de furt identificat

            La data de 11. 07. 2019, un bărbat de 50 de ani din localitatea Hlipiceni, în timp ce ajuta o consăteancă  de 45 de ani, la diferite treburi în gospodărie, a profitat de neatenţia acesteia şi a pătruns în locuinţa sa, de unde i-a sustras un portofel ce conţinea documente personale.

În continuare, faţă de bărbat, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să se propună o soluţie procedurală.

 

Accident rutier

          La data de 11.07.2019, un bărbat de 50 de ani, din localitatea Roma, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul comunal, pe fondul consumului de alcool şi al unui carosabil acoperit cu pietriş, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă provocându-şi vătămări corporale.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia examinării bicicletei s-a stabilit faptul că aceasta prezenta defecţiuni la sistemul de frânare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

 

 

Conducere fără permis

La data de 12.07.2019,  poliţiştii din cadrul Poliţiei municpiului Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Primăverii, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul  Botoşani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

 

 

Bărbat plasat sub control judiciar

La data de 11.07.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de un bărbat de 38 de ani, din localitatea Cordăreni.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 10.07.2019, bărbatul a adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă unui echipaj de ambulanţă aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.