Mandat executat

La data de 06.03.2019, poliţiştii Compartimentului Urmăriri au depistat pe raza municipiului Botoşani un bărbat de 47 de ani, din aceeaşi localitate.

Pe numele acestuia, Tribunalul Botoşani a emis o sentinţă penală de condamnare la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Bărbatul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

 

 

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 06.03.2019, poliţiştii botoşăneni au depistat mai multe persoane care transportau material lemnos, fără a avea documente legale.

Astfel, pe strada Săvenilor din municipiul Botoşani au depistat o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani din judeţul Mureş, în timp ce transporta cantitatea de 1,24 metri cubi de cherestea, având avizul de însoţire al mărfii expirat.

          Totodată, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Copălău au oprit pe un drum sătesc din localitatea Cerbu o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani din judeţul Suceava.  Cu ocazia controlului documentelor s-a constatat că acesta transporta o cantitate mai mare de lemne decât cea înscrisă în avizul de însoţire secundar.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gorbăneşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza de competenţă un bărbat de 27 de ani din judeţul Suceava care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,41 metri cubi de material lemnos, fără a avea documente justificative.

Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii 171/2010, valoarea totală a amenzilor fiind de 16.000 de lei, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat de poliţişti şi predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Botoşani.

 

        

Persoane cercetate pentru furt

 

La data de 06.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au fost sesizaţi de un bărbat de 48 de ani din comuna Rădăuţi Prut despre faptul că în noaptea de 04/05.03.2019 persoane necunoscute au sustras o cantitate de lemne dintr-o exploataţie forestieră din aceeaşi localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbatţi, de 21 şi 51 de ani au sustras fără drept cantitatea de 1,57 metri cubi material lemnos de esenţă salcâm, pe care au depozitat-o în curtea unei cunoştinţe.

Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La data de 06.03.a.c, poliţiştii municipiului Botoşani au fost sesizaţi de o femeie de 71 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism două poşete în care avea o sumă de bani şi un telefon mobil, în timp ce vehiculul se afla în parcarea unui supermarket din municipiul Botoşani.

Cu ocazia cercetărilor a fost identificat pe Calea Naţională un bărbat de 52 de ani din comuna Vorona, care avea asupra sa cele două poşete reclamate ca fiind sustrase, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, în vederea recuperării prejudiciului şi luarea măsurilor legale.

La data de 06.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au fost sesizaţi de un tânăr de 28 de ani din comuna Rădăuţi Prut despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că la data de 06.03.2019, persoana vătămată a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai mulţi consăteni la un bar de pe raza localităţii de domiciliu.

În acest context şi profitând de starea de ebrietate a tânărului, un bărbat de 26 de ani i-a sustras telefonul mobil, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani au identificat 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani,dintre care trei bărbaţi şi o femeie,  aceştia fiind bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate s-a stabilit că în noaptea de 12/13.02.2019 cei patru s-au deplasat cu un autoturism la o societate comercială din comuna Vlădeni, de unde au sustras cantitatea de 400 de litri de combustibil, din rezervoarele mai multor autocamioane. Ulterior, în aceeaşi noapte, s-au deplasat şi la locuinţa unui bărbat de 55 de ani din comuna Curteşti, de unde au sustras cantitatea de 200 de litri de combustibil, dintr-un autocamion aparţinând acestuia, care se afla parcat regulamentar pe marginea drumului public.

Toată cantitatea de combustibil sustrasă a fost depozitată la locuinţa tinerei de 21 de ani, din comuna Corni.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea luării măsurilor legale.