Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, Orașul Meu Drag) au marcat ziua Educației printr-o activitate creativă. În colaborare cu localul La teatru, aceștia au realizat Biblioteca B.O.M.D, aducând cărți adresate în mod special tinerilor și copiilor, pentru a încuraja lectura.

Este un proiect de suflet al Centrului de voluntariat B.O.M.D. prin care încercăm să-i determinăm pe copii și tineri să citească. O carte la o cafea este un mod plăcut de a-ți petrece timpul liber. Dar partea și mai frumoasă a proiectului nostru este că în cazul în care îți place cartea începută la cafea sau la un suc, o poți lua acasă și s-o înapoiezi în termen de două săptămâni”, a spus Ilinca Crăiniciuc, coordonatorul de activități al centrului de voluntariat B.O.M.D

Orice persoană care vrea să împrumute o carte, completează o fișă de împrumut, termenul de împrumut pentru o carte fiind două săptămâni.

Este o activitate prin care dorim să marcăm ziua Educației. Este o zi importantă deși Educația ar trebui cinstită în fiecare zi și nu o dată pe an. Dar dorim totodată să –i încurajăm pe copiii și tinerii de azi să citească pentru că e foarte important să citim pentru a ne forma o bună cultură generală. Mulțumim, La Teatru pentru că a acceptat ideea noastră”, a spus Andy Ciotir, directorul centrului de voluntariat B.O.M.D.

Reporterii Buzz s-au alăturat și ei activității aducând cărți care lor le-au plăcut, oferindu-le micuței biblioteci din localul amintit. Biblioteca cuprinde acum peste 50 cărți din domenii diferite, în general, adresate copiilor și tinerilor.