Persoanele vaccinate cu ambele doze ar putea beneficia, de la 1 iunie, de unele facilități. Propunerile de relaxare pe care urmează să le discute vineri un comitet interministerial privesc domeniile HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private – inclusiv cele sportive – și mediul de lucru, potrivit Digi24.

Un set de măsuri propune deschiderea sectorului HoReCa la capacitate de sută la sută, în cazul în care personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. Dacă personalul și clienții nu sunt vaccinați, atunci se va propune deschiderea la o capacitate de 70 la sută.

La evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

În plus, autoritățile ar urma să propună și renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării.

Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască, se mai arată în propunerile care vor fi discutate vineri de autorități.