Incident grav la o școală din comuna Dângeni. Doi elevi de clasa a VIII-a au transformat sala de clasă într-un ring de box și s-au bătut, fără a ține cont de colegi și profesori.

La un moment dat, au intervenit două persoane, cel mai probabil, profesori la școala respectivă. Au încercat să-i despartă dar fără succes. Din spusele localnicilor, nu este primul incident la scoala respectivă. Unul dintre minorii implicați în scandal, ar mai fi bătut și alți colegi în anii trecuți. De asemenea, ar fi amenințat cu bătaia unii profesori  dar conducerea școlii nu ar fi luat măsuri drastice la vremea respectivă.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani ne-au precizat că după acest incident a fost sesizată Poliția și s-a început o anchetă la nivelul școlii, urmând să fie luate mări disciplinare.

De asemenea, primarul comunei Dângeni a cerut o anchetă după acest incident. “Atât școala cât și șeful Poliției din Dângeni nu mi-au adus la cunoștință incidentul care este unul grav în comună și mai ales la scoala din comună. Eu am primit informația pe facebook. Faptul că să continuă ascuderea a ceea ce se intampla in școală sau pe raza comunei, de către director și șeful de post, nu este în regulă. Dacă acest copil se manifestă violent în școală de mai mulți ani, provoacă scandaluri, își bate colegii, de ce nu s-au luat măsuri până acum? Astăzi am avut o discuție cu directorul școlii care a început să o dea în bâlbâială, că noi am luat măsuri”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Directoarea școlii din Dângeni a precizat că elevii implicați în scandalul de săptămâna trecută au fost sancționați.

“Incidentul a avut loc înaintea începerii orelor de curs. Au intervenit dirigintele clasei și profesorul de serviciu. Imediat am anunțat Poliția. A fost solicitată prezența părinților, imediat în urma incidentului. Am convocat consiliul clasei în care s-a aplicat ca și sancțiune mustrare scrisă și scăderea notei la purtare”, a precizat Alina Achițeniei, directrul școlii din Dângeni.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, a doua zi după incident s-a deschis un dosar în care cei implicați sunt cercetați de către polițiști.Sursa.https://btonline.ro/