Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut doi bărbaţi care aveau de executat pedepse privative de libertate, căutaţi de autorităţile din România, respectiv, Italia.

 

*În data de 09 iunie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, N.V., cu dublă cetăţenie (română şi R. Moldova), în vârstă de 44 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului există o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emis de autorităţile române la data de 19.02.2019, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de şase luni pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României.

*Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în România, cetăţeanul român V.R., în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile italiene la data de  06.06.2019, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei, pe teritoriul Italiei.

Persoanele în cauză au fost predate echipelor operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.