La data de 29 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe drumul national DN 29B , un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Havârna.


Acesta a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 131 de km/h. Conducătorul autoturismului nerespectând semnalele de oprire ale polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 5 km, unde a avariat două autoturisme parcate regulamentar, părăsind autovehiculul, făcându-se nevăzut, ulterior acesta revenind la locul faptei.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitatea spitalicească pentru recoltarea de monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.