Vești îngrijorătoare vin din Ucraina. Un baraj de pe râul Prut a cedat la Banila regiunea Cernăuți de curând iar o parte din orașul Cernăuți va fi inundat. Autoritățile județului Botoșani se așteaptă la o creștere a nivelului apei atât la Oroftiana cât și la Rădăuți Prut.

Prefectul Dan Nechifor a precizat că a fost menținut Codul Roșu de inundații pe Râul Prut până joi și se așteaptă la noi inundații în zona Baranca – Hudești și Rădăuți Prut.

Râul Ceremuș, regiunea Cernăuți

Râul Ceremuș, regiunea Cernăuți. Autor; Grosu-film.

Publicată de Centrul Media BucPress Cernăuți pe Marţi, 23 iunie 2020

„Am citit o informare făcută de colegii ucraineni. Va fi grea situația. S-ar putea ca inclusiv Cernăuțiul să fie inundat. Ne putem aștepta la o creștere a apei de 5,5-6 metri peste valorile anterioare. Un debit de 2000 de metri cubi pe secundă. Codul Roșu este menținut până joi. Au avut probleme cu ruperea barajului cei din Ucraina. Barajul numărul 5. Au două baraje rupte. Nu trebuie să intrăm în panică dar spre noi se îndreaptă ceva serios ”, a precizat Dan Nechifor.

În 2008, râul Prut a creat mari probleme în nordul județului Botoșani. Mai bine de jumătate din localitatea Rădăuți Prut a fost acoperită de apă și zeci de familii au rămas fără case.