Șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) lansează un apel către profesori și directori de unități de învățământ, cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar. Cu un mesaj ferm, Bogdan Suruciuc avertizează să nu se solicite nicio sumă de bani de la părinți pentru diferite dotări și consumabile în școli.

„Pentru a nu complica procesul educațional în mod inutil, lansez un apel colegilor profesori sau directori de unități de învățământ, să nu solicite nicio sumă de bani de la părinți, având în vedere că există, în acest sens, resurse financiare puse la dispoziție de unitățile administrativ teritoriale. Procesul educațional este gratuit în România și nu ne dorim situații în care elevii să sufere în cazul în care părinții nu își permit să ducă bani la școală pentru materiale igienico-sanitare sau, mai grav, pentru materiale didactice”, a transmis Suruciuc.

Oficialul din învățământ îndeamnă părinții să semnaleze orice situație în care li se cer bani pentru diferite dotări în școli, precizând că sesizările pot fi trimise la adresa de e-mail contact@isjbt.ro.

Un apel similar a fost făcut și de primarul Cosmin Andrei, în timpul unei ședințe de Consiliu Local, în care practica strângerii de fonduri pentru necesitățile elevilor a fost vehement criticată de reprezentanții plenului.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔