Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean moldovean, care conducea un autoturism marca Citroen C2, radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania.

În data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei cetăţeanul din R. Moldova, Z.A., în vârstă de 49 de ani, conducând un autoturism marca Citroen C2, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare lituaniene.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţi din data de 08.10.2019.

Cu privire la cele constatate, Z.A. a declarat că a cumpărat autoturismul în luna iunie a.c., plătind suma de 500 de euro, unei persoane ale cărei date de identificare nu le cunoaşte. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat