La data de 13 februarie 2019, poliţiştii Serviciului Rutier au participat la un exerciţiu organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Nicolae Iorga Botoșani  pe raza municipiului Botoşani, precum şi pe raza localităţilor Ştefăneşti, Flămânzi şi Truşeşti, ce a avut drept scop verificarea modului în care conducătorii auto acordă prioritate de trecere autospecialelor cu regim prioritar.

Prin prezenţa activă a poliţiştilor în teren s-a urmărit conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialelor de intervenţie şi prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

 

Poliţiştii rutieri reamintesc conducătorilor auto că neacordarea de prioritate autospecialelor care circulă cu semnale acustice şi luminoase în funcţiune constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Pe timpul exerciuţiului desfăşurat astăzi, poliţiştii au sancţionat contravenţional, pe drumul european DE 58 de pe raza oraşului Flămânzi, un bărbat de 72 de ani care nu a acordat prioritate de trecere autospecialelor de intervenţie.