Faptul că AUR ocupă prima poziție pe buletinele de vot atât pentru funcția de primar, cât și pentru Consiliul Local Botoșani, indică o susținere semnificativă din partea celor care au participat la tragerile la sorți. Acest lucru poate fi interpretat ca o încredere crescută în partid și în candidații săi, reflectând dorința locuitorilor din Botoșani pentru o schimbare în conducerea locală.

Afirmațiile lui Catalin Silegeanu subliniază importanța acestui rezultat și interpretarea lui ca pe un semn al dorinței de schimbare în rândul locuitorilor. El subliniază nevoia de a depăși practicile politice vechi, care au favorizat interesele de partid în defavoarea comunității, și de a introduce o nouă viziune și abordare în administrația locală.

“Acest rezultat al tragerii la sorți este un semn că botoșănenii sunt pregătiți pentru o schimbare reală. Este esențial să depășim vechile practici politice care au drenat resursele orașului nostru și au monopolizat instituțiile în favoarea unor interese de partid restrânse. A venit timpul pentru o nouă viziune și o nouă abordare în conducerea locală.” a declarat:Catalin Silegeanu, a declarat:

Partidul promite aducerea unei noi energii și integrități în administrația locală, cu accent pe nevoile cetățenilor și pe dezvoltarea sustenabilă a municipiului Botoșani. AUR se angajează să lupte împotriva corupției și să promoveze transparența în gestionarea fondurilor și a proiectelor locale.

În final, se face un apel către locuitorii orașului să-și exercite dreptul de vot și să contribuie activ la modelarea viitorului orașului. Acest apel subliniază importanța participării la procesul electoral și îndeamnă cetățenii să aleagă cu înțelepciune reprezentanții lor în administrația locală.

În ansamblu, AUR este într-o poziție puternică înaintea alegerilor din Botoșani și își propune să aducă o schimbare semnificativă în conducerea locală, bazându-se pe sprijinul și încrederea locuitorilor.