Într-o mișcare fără precedent în scena politică românească, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis să facă publică lista de candidați pentru alegerile europarlamentare cu aproape un an înainte de scrutinul programat. Această decizie marchează o schimbare semnificativă față de practica obișnuită a partidelor tradiționale de a-și anunța candidații cu doar o lună sau două înainte de data alegerilor.“Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, societatea civilă, să cunoască acești candidați pe care noi îi propunem”, au subliniat reprezentanții AUR într-un comunicat de presă. “Pentru aceasta, avem nevoie de cei mai buni reprezentanți în Parlamentul European, iar aceia sunt patrioții. Vă așteptăm alături de noi în număr cât mai mare pentru a face cunoștință cu candidații de AUR!”

Această inițiativă oferă cetățenilor o perioadă semnificativă de timp pentru a se informa și a evalua candidații propuși de AUR. Aceasta poate contribui la o dezbatere mai profundă și la o înțelegere mai clară a pozițiilor și intențiilor fiecărui candidat înainte de alegeri.

AUR își exprimă convingerea că prin transparență și prin prezentarea timpurie a candidaților, se poate consolida încrederea cetățenilor în procesul democratic și în reprezentanții lor la nivel european. Într-o perioadă în care angajamentul civic este tot mai important, această inițiativă ar putea servi ca un exemplu pentru alte formațiuni politice să adopte o abordare mai deschisă și mai transparentă în procesul electoral.

Potrivit reprezentanților AUR, la Dorohoi, Botoșani au fost candidații formațiunii politice pentru Alegerile Europarlamentare din 2024, Veronica Grosu, Profesor Universitar  Universitatea Stefan Cel Mare Suceava, Silviu Gurlui Profesor Universitar  în cadrul Facultății de Fizică a Universității A.I.Cuza din Iași și Elena Doboș coordonator AUR în județul Tulcea, fost profesor de limba și literatura română și actual parlamentar al AUR, Cristina -Emanuela Dascălu,  Profesor Universitar cu doctorat Summa cum Laudae de la Universitatea Tulsa, SUA, actualmente Profesor Universitar la Universitatea Apollonia din Iași și Universitatea Danubius din Galați și Visiting Professor la Swiss School of Management și de asemenea  membru Senat AUR.  Cei patru fac parte din grupul de 42 de candidați ai AUR la Alegerile Europarlamentare din iunie 2024.

Recent, la Dorohoi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat cu mândrie candidații săi pentru Alegerile Europarlamentare. Printre aceștia se regăsesc personalități remarcabile și dedicate, reprezentând varii domenii ale societății românești.

Doamna Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela Dascălu, PhD, candidata pentru Parlamentul European în cadrul Partidului AUR, se remarcă prin determinarea și dorința arzătoare de a ne reprezenta în Consiliul Europei. Cu un titlu academic de doctor, ea aduce expertiză și cunoștințe profunde în domeniile care privesc interesele europene.

Cu o voce puternică și hotărâtă, Doamna Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela Dascălu  s-a prezintat în fața electoratului din Dorohoi, convingând și dovedind că va fi o reprezentantă activă și eficientă în cadrul Parlamentului European. În calitate de femeie extrem de inteligentă, ea aduce un aport valoros și o perspectivă fresh în peisajul politic. Prin candidatura sa pentru funcția de europarlamentar, Doamna Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela Dascălu, PhD exprimă nu ambiția personală, ci angajamentul authentic, clar de remarcat, atât față de valorile și interesele cetățenilor din țară, cât și ale celor din Diaspora. Domnisa Sa este dispusă și total pregătită să fie o voce puternică și să lupte pentru ca problemele comunității, problemele tuturor românilor  să fie auzite la nivel European, negociate avantajos României și pe deplin rezolvate, oricare ar fi truda Doamnei Profesor.

Prin această prezentare în fața electoratului din Dorohoi, Doamna Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela Dascălu  își propune dar și reușește să câștige susținerea și încrederea alegătorilor, pengtru că este vocea fermă și limpede a speranței că, odată alesă, va aduce contribuții semnificative în favoarea comunității noastre și a țării noastre în cadrul Parlamentului European și la nivel internațional.

Este evident că descrierea Doamnei Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela  Dascălu include calități notabile precum inteligența, arta oratorică, erudiția, excelenta pregătire profesională, puterea și frumusețea.

Această scurtă caracterizare sugerează o prezență puternică, o minte sclipitoare, înțelepciune și o estetică plăcută, combinate cu empatie, echilibru, profesionalism, totală dedicație partidului și înțelegerea și asumarea grelei misiuni. Astfel de trăsături nu pot decât să sporească impactul și atractivitatea candidatului în cadrul campaniei electorale. Este important să se îmbine aceste calități cu o platformă politică solidă și cu o conexiune puternică cu nevoile comunității pentru a câștiga încrederea și susținerea alegătorilor.

Doamna Profesor Universitar Doctor Cristina-Emanuela Dascălu, revenită în România după parcursul academic fulminant în SUA, actualmente Conf. Univ. Dr. la Universitatea Apollonia din Iași și Universitatea Danubius din Galați și Visiting Professor la Swiss School of Management, are o vastă experiență în diplomație, relații internaționale și predare la nivel academic în universități de prestigiu din SUA, Italia, Turcia, Republica Moldova și alte țări. A absolvit ca șefă de promoție, cu 10 pe linie, Doctoratul Summa Cum Laude la University of Tulsa, Masteratele în Științele Comunicării și Engleză la Pittsburg State University, SUA, tot Summa cum Laudae și a predat timp de 15 ani limba engleză studenților americani, având evaluări doar de 10. Cu 10 a absolvit și Masteratul în Drept și Administrație Publică Europeană, iar Studiile de Licență în Litere/ Filologie, dublă specializare Engleză-Română, le-a absolvit ca Șefă de Promoţie pe ţară, cu media generală 10, Diplomă de Merit la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De-a lungul carierei universitare de 30 de ani a avut diverse funcții de conducere în țară și străinătate precum Președinte de Senat, Prorector Relații Internaționale, Decan, Director Centru Cercetare, peste tot dovedind patriotism, profesionalism și integritate. Este un om de care țara are nevoie, o voce puternică a partidului AUR fiind și membru Senat AUR, o talentată poetă, prozatoare, premiată la nivel național și internațional pentru creația sa literară încă din clasa a V-a, membră titulară a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău, unul dintre cei mai buni specialiști în Postcolonialism la nivel mondial cu o carte publicată de reputația editură academică Cambria Press din New York care a luat premii importante la nivel internațional – “Imaginary Homelands of Writers in Exile” – premii la nivel internațional având și pentru cercetare, predare, implicare în cauze umanitare, fiind activist civic, membră în multe asociații și organizații non-guvernamentale și de voluntariat. Doamna Prof. Univ. Dr. Cristina-Emanuela Dascălu, PhD este și membră UZPR, face parte din diverse redacții de publicații academice de cercetare, este membră BCJ AUR-Iași și o personalitate plenară și mesager a culturii și valorilor naționale în străinătate unde este deseori premiată pentru activitatea plurivalentă. Un temperament solar, cald, empatic, o personalitate culturală cunoscută la nivel internațional poate mai mult decât în România, dar de o modestie zdrobitoare, un bun creștin ortodox practicant cu principii morale și mult bun simț, Prof. Univ. Dr. Cristina-Emanuela Dascălu s-a alăturat cu entuziasm partidului AUR cu deplină dedicație, crez comun, convingere și disciplină, intrând pentru prima oară în politică și cu siguranță are tot ce trebuie pentru a fi schimbarea de care avem cu toții nevoie, de care România, UE și Europa au nevoie la aceste vremuri de impas.

Acești patru candidați de la Dorohoi care au avut om prestație deosebită în județul Botoșani la Conferințele de presă, apoi la întâlnirile cu oamenii,  sunt doar o parte a grupului de 42 de reprezentanți ai partidului AUR pentru Alegerile Europarlamentare din iunie 2024. AUR își propune să aducă în Parlamentul European voci puternice și dedicate, iar acești candidați reprezintă promisiunea unei reprezentări autentice și eficiente a intereselor românești.

Cu această prezentare timpurie a candidaților lor, AUR continuă să își asume un angajament față de transparență și implicare civică, oferind cetățenilor oportunitatea de a-i cunoaște pe cei care aspiră să le reprezinte în instituțiile europene. Această mișcare nu numai că evidențiază coeziunea și deschiderea AUR, dar poate, de asemenea, influența modul în care alte partide abordează prezentarea candidaților în viitor.

Această inițiativă oferă cetățenilor o perioadă semnificativă de timp pentru a se informa și a evalua candidații propuși de AUR. Aceasta poate contribui la o dezbatere mai profundă și la o înțelegere mai clară a pozițiilor și intențiilor fiecărui candidat înainte de alegeri.

AUR își exprimă convingerea că prin transparență și prin prezentarea timpurie a candidaților, se poate consolida încrederea cetățenilor în procesul democratic și în reprezentanții lor la nivel european. Într-o perioadă în care angajamentul civic este tot mai important, această inițiativă ar putea servi ca un exemplu pentru alte formațiuni politice să adopte o abordare mai deschisă și mai transparentă în procesul electoral.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔