Londonezii au publicat fețele si numele principalilor hoți de buzunare, care operează la metrou. Din 10, opt sunt români.

A devenit un lucru obișnuit ca hoții să opereze în stațiile de metrou londoneze. Indiferent că lucrezi în capitala Regatului Unit sau ești doar turist aflat în vizită,  pentru hoți ești doar o potențială țintă, se arată în publicația My London. Să nu ne mai mirăm însă dacă străinii nu prea au cuvinte de laudă la adresa românilor, pentru că, privind lista hoților prinși, făcută publică de Politia britanică, cei mai mulți sunt conaționali de-ai noștri.

Săptămânile trecute, Poliția britanică de transporturi a încercat distrugă rețeaua de hoți de buzunare care opera  în Londra, inițiind o acțiune de anvergură. Operațiunea Farrier, asa a fost denumită acțiunea Poliției, a necesitat un număr suplimentar, deloc de neglijat, atât de ofițeri la vedere, în uniforme, cât si ofițeri sub acoperire.Astfel, 11 persoane au fost prinse și acuzate de infracțiuni legate de furt, Poliția reușind să facă  încă 8 arestări în timpul săptămânii trecute. 10 hoți au fost deja condamnați.

Inspectorul șef Andy Wright, de la Poliția de Transporturi, a declarat: „Aceasta a fost o săptămână de acțiune extrem de reușită, care a dus la implicarea unui număr de oameni. Acesta este un pas de importanță vitală în lupta noastră împotriva criminalității în rețeaua feroviară din Londra”, citează My London.

„În fiecare zi, ofițerii în uniforme patrulau prin stații, susținuti de voluntari și agenți parteneri. Sunt încrezător că această operațiune are un mesaj clar că rețeaua feroviară este un mediu ostil pentru criminalitate.

„Suntem conștienți de faptul că unii dintre acești hoți de buzunare fac parte dintr-o bandă criminală mult mai mare care operează în toată Europa”, a continuat Inspectorul șef Andy Wright.Mai multe detalii despre acești hoți,găsiți aici/https://newstrack.ro