De 21 de zile de când a început războiul, Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii participa cu un grup de voluntari (cu vârsta cuprinsa între 17 și 45 ani, mame cu copii acasă, elevi, tineri, polițiști și preoti)care nu dorm noaptea lângă propriile familii și copilași, ca să poată ajuta refugiați ucrainieni, în special mamele ucrainiene,care trec prin punctul de trecere Radauti-Prut județul Botoșani.

Voluntarii amplasați la întrarea în Vama Rădăuți Prut cu mese cu de toate și corturi, vin în întâmpinarea refugiaților ucrainieni cu tot ce au nevoie imediat după ce au trecut granita și fug din calea războiului.
Voluntarii ii întâmpină cu ceai cald și cafea, mâncare calda de la un restaurant din Darabani, dulciuri copilași, pampers, lapte praf și șervețele umede, mâncare neperisabila pentru drum, fructe, produse de igiena, cartele telefonice și ii îndruma cu ajutorul unui translator către centre și cazări gratuite unde se pot odihni și apoi să-și continue călătoria în siguranță.
Mai departe ii ajuta cu transport național și internațional gratis și firme de transport autorizate cu care colaboram.

Deși nu este ușor pentru a desfășura activitatea de voluntariat în vama, Voluntarii Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii, duc aceasta lupta grea în doua schimburi: 12 ore ziua și 12 ore noaptea.
Asociația face eforturi enorme pentru a putea asimila Voluntarii cu munca de teren și pentru a putea ajuta în continuare și centrele de refugiati, refugiați cazați sau alte cazuri sociale.

De câteva zile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii s-au alăturat în aceasta lupta grea și preoții din cadrul Mitopoliei Moldovei și Bucovinei, Departamentul Pro VITA, care au adus un cort încălzit și cele necesare de la Iași, venind în sprijinul refugiaților și implicit al voluntarilor care rămân în vama peste noapte și pot rezista temperaturilor scăzute.
S-au alăturat în aceasta lupta grea preoti și voluntari din cadrul MBM, care se schimba la 6 ore continua și vin împreuna în sprijinul refugiaților ucraineni.
Colaboram și cu cei din Suceava prin voluntar David Petronela Georgeta care ne ajuta enorm în activitatea noastră de voluntariat în județul Botoșani și Suceava.

Ulterior primim mesaje de mulțumire de la refugiații care ajung în siguranță la destinațiile finale și asta ne da curaj sa continuam lupta, sa ajutam refugiații și cautam în fiecare zi soluții pentru resurse umane(Voluntarii) cât și materiale ca să le asiguram ceea ce au nevoie.

Din prima zi de război, de când a început situația de urgență din Ucraina, Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii, este aici în vama Rădăuți Prut în fiecare zi.

♥️Avem aproape 3 săptămâni, de când stăm în ger, afară non stop prin rotație cu voluntarii ca la serviciu. Au fost multe nopți cu grade cu minus, au fost zile în care a nins și viscolit, dar din experienta mea de polițist de frontieră de 16 ani în domeniu, știu ce înseamnă rezistenta în aer liber și ii învățăm și pe voluntari sa reziste și sa facă fata cu brio.

Ajutam și în centrele de cazare cu cele necesare și asiguram materia prima pentru mâncare calda, atunci când ni se cere ajutorul și știm ca sunt refugiați cazați.
In zilele următoare vom întra și vom trimite cele necesare și alimente in localitatea Herta si Mahala din Ucraina, Regiunea Cernauți, deoarece au foarte multi refugiati si nu mai au de mâncare.

Mulțumim din inima tuturor celor care credeți în noi!

Asociația Umanitară Simona Elena si Voluntarii și Voluntarii noștri, suntem foarte bucuroși ca putem ajuta și suntem parte a solidarității umane fata de mamele ucraniene care au fugit din calea războiului.

Cu respect și sprijin deplin,Suhan Simona Elena și echipa de Voluntarii!Pace
Simona

Vă stăm la dispoziție la unul din numerele de mai jos:
Simona Elena : +40757139794
Cristi: +40757031335

📌 Nume: Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii
deschise la
♦ Banca Transilvania
➡ RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
➡ RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
➡ SWIFT: BTRLRO22
CUI 43787730
Cu specificația:”Ajutor Ucraina”

Vă mulțumim din suflet pentru omenie, implicare, empatie și încredere! 🙏🏻🇺🇦

❤ Uniți, vom învinge!
Așa să ne ajute Dumnezeu! ❤

Văzut de Simona Elena la Marţi 12:28