Primarul orașului Ștefănești Florin Buțura a făcut un apel public pentru ajutor în vederea refacerii unui lăcaș de cult grav afectat de o furtună de vara aceasta. Lucrarea este cu atât mai importanta pentru ca biserica respectiva este și monument istoric. Pentru cei interesați redam mesajul primarului mai jos:

Apel la solidaritate !

Dragii mei, vă invit cu drag să fiți parte la acestă lucrare și să dați vestea mai departe !
Biserica noastră a așteptat destul . Avem proiectul, avem aprobarea de începerea lucrărilor și puțini bani. Lucrările nu mai pot fi amânate, de aceea fac apel la toți cetățenii de bună credință , să contribuim fiecare, cu ce putem, la renașterea acestui monument istoric . Orice ajutor ,de la persoane fizice sau juridice , este mai mult decât binevenit. În curând, Biserica Ortodoxă de pretutindeni o va prăznui pe Cuvioasa Maică Parascheva. Haideți s-o cinstim și noi, iar prin ajutorul pe care-l putem da, acest lăcaș, care-i poartă numele, să-și recapete funcționalitatea ! Vă mulțumesc pentru înțelegere și să ne vedem sănătoși la biserică, alături de părintele paroh HARAGA ZAMFIR, la slujba din ziua de 14 octombrie !
„Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumărate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată”. (Gheorghe Brătianu)” Sursa https://infobt.ro