La 8 noiembrie 2018 a fost sărbătorită ziua satului Vancicăuți, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți. Sărbătoarea satului a avut loc de Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe stil vechi

La căminul cultural din sat a avut loc spectacolul „Vancicăuți – un colț de rai”: muzică populară, folclor autentic, dansuri moderne, discursuri cu mesaje de felicitare pentru nouasulițeni.

Au luat cuvântul și reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, consulat general și ministrul consilier, Ionel Ivan, aducând sincere felicitări tuturor vancicăuțenilor și prietenilor acestora din Ucraina, România, Republica Moldova și din întreaga lume.

Ansamblul folcloric „Stejărelul” al clubului de copii din Botoșani, filiala Darabani, au fost invitați la Vancicăuți, unde au susținut un program artistic. Copii din ansamblu au plantat doi puieți de stejari în frumoasa localitate din nordul Basarabiei.

Pe scena casei de cultură, în afară de Ansamblul folcloric „Stejărelul”, au mai urcat artiști din Vancicăuți, Costiceni, Marșinți, Mămăliga, Țureni și alte localități din regiunea Cernăuți. Pentru mai multe foto clik aici