Anunțul a fost făcut de către Tanczos Barna pe pagina sa de socializare. Potrivit celor scrise, amenzile vor fi majorate și vor ajunge între 7.500 şi 15.000 pentru persoane fizice, respectiv 50.000 şi 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Așadar, ministrul Mediului a scris că vor fi majorate amenzile destinate persoanelor care dau foc miriștilor, deoarece „arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului”, în contextul în care acest fenomen continuă să fie o practică zilnică.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului.

Astfel am decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei. Am semnat proiectul ordonanței de urgență si sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔