În acest an sunt șanse mari să fie deschis ambulatoriul Secției exterioare Darabani a Spitalului Județean Mavromati Botoșani,spune Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani

.

“Facem eforturi să deschidem ambulatoriul de specialitate. Am avut deja discuții cu conducerea Spitalului Județean și cu conducerea Consiliului Județean. Vom găsi resurse pentru reabilitarea clădirilor spitalului. Până la urmă, putem apela și la un credit pentru a reabilita o clădire astfel încât să avem un ambulatoriu și să deschidem o linie de gardă. Darabaniul nu are o linie de gardă, sunt doar niște centre de permanență care funcționează la nivel local. Spitalul este foarte important pentru că deservește un număr mare de oameni, nu doar din orașul Darabani ci și din comunele aflate în nordul județului”, a precizat primarul orașului Darabani.

Cea mai mare problemă la ora actuală este lipsa personalului medical. Autoritățile locale din Darabani intenționează să ofere locuințe de serviciu și alte facilități tinerilor medici, astfel încât să-i convingă să lucreze în această unitate medicală.“Trebuie să investim în spitalul din Darabani și să atragem medici. Din toate discuțiile purtate, principala problemă este problema medicilor. E foarte greu să stimulezi un medic să vină într-un orășel mic cum este Darabani. Noi avem un bloc ANL și vrem să mai realizăm încă unul. Vom putea acorda locuințe de serviciu specialiștilor care vor veni în comunitatea noastră”, a mai spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani./ Citeste mai multe aici!