Proiectul Bugetului pentru anul 2022 al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost avizat în ședința Comisiilor de specialitate reunite.

Pe lângă necesitatea investiției de la barajul Vârfu Câmpului, I-am interpelat pe domnul ministru Tánczos Barna și cu problemele generate de eroziunile active de pe malul drept al râului Prut

 

Pierderea continuă a unor suprafeţe importante de teren din suprafața județului Botoșani, implică diminuarea nu doar a teritoriului județului nostru, ci și al ţării. În județul Botoșani acest fenomen afectează în principal 4 localități (Hudești, Suharău, Păltiniș și Darabani), dar probleme sunt și în celelalte județe care se află la granița delimitată de Prut.

Deși România nu dispune de foarte mulți specialiști în materie, ministrul a transmis în timpul dezbaterilor că și-a propus ca anul viitor să finalizeze studiile necesare consolidării malului drept al Prutului.

Voi urmări în continuare stadiile celor două investiții atât de stringente pentru județul nostru și voi ajuta la realizarea acestora atât cât îmi permite cadrul legal„.Citeste mai multe aici!