După ce au donat material medicale pentru mai multe instituții din județul Botoșani, cei de la Zilele Nordului continua lupta împotriva COVID-19, asumându-și noi obiective.
Dărăbănenii care organizează Festivalul Zilele Nordului au pus organizarea evenimentului între paranteze și și-au concentrat toate eforturile pentru a ajuta instituțiile din județul Botoșani în lupta cu noul coronavirus. Aceștia și-au propus să achiziționeze un ventilator Medec, pentru Spitalul Județean „Mavromati”, pe care l-au comandat deja din Belgia. Valoarea aparatului este de 100.000 de lei. Din donații s-au strâns până acum 20.000 de lei, iar timpul limită pentru strângerea întregii sume este  de două săptămâni. Fiecare donație contează și fiecare dintre noi cunoaște cel puțin alți 5 oameni care pot dona. Aparatul este mai mult decât necesar, mai ales în contextul în care județul Botoșani a avut, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de confirmări cu noul coronavirus, numărul celor infectați ajungând la 271.

Dacă vrei să donezi și să ajuți campania „7 ani de acasă”, o poți face în Conturile Asociației Nord, deschise la BCR, cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”: RO13RNCB0301147711260001 (lei); RO56RNCB0301147711260003 (euro); Revolut 0757500316.

„Chemăm alături de noi companiile din Darabani și din județ și pe toți cei de acasă sau de departe dispuși să doneze. Spitalele și autoritățile publice își folosesc la maxim bugetele în perioada asta, dar mediul privat și societatea civilă pot interveni rapid acolo unde sunt nevoi urgente și greu de acoperit pe căi instituționale. Am donat deja echipamente de protecție pentru 20 de unități de sănătate și securitate publică din județ și am strâns deja un sfert din suma necesară pentru primul ventilator. Avem două săptămâni la dispoziție să strângem restul de 80.000 de lei, iar la 1 mai aparatul poate fi deja funcțional la Spitalul Mavromati”, a declarat pentru Darabaneni.roȘtefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Până acum, prin eforturile celor de la Zilele Nordului, au fost ajutateurmătoarele unități medicale și instituții:

• Spitalul Județean de Urgență Mavromati,
• Spitalul Municipal Dorohoi,
• Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani,
• Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga,
• Serviciul Județean de Medicină Legală,
• Spitalul de Pediatrie,
• Secția de Neurologie,
• Spitalul de Psihiatrie,
• Dispensarele și cabinete ale medicilor de familie din județ,
• Colegiul Medicilor,
• Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU și Jandarmerie.
Poți ajuta campania „7 ani de acasă” prin oricare din următorii 7 pași:
1.    Caută companii care să doneze bani pentru echipamente medicale și de protecție
Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”, prin Revolut sau prin PayPal
2.    Cumpără Biletul Nordului
Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani. Îți poți cumpăra bilet de aici (Entertix) sau de aici (iaBilet).
3.   Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care ne pot trimite echipamente de protecție
Trimite-ne informații la alex@nordul.ro sau scrie-ne pe pagina facebook.com/zilelenordului.
4.   Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie
Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.
5.    Donează sânge
Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă.
Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.
6.   Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel
Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.
7.    Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi.