Într-o atmosferă plină de emoție și bucurie, comunitatea din Briceni este invitată să ia parte la un eveniment deosebit, ce își propune să aducă mulțumiri și onorări Maicii Domnului. Organizat cu multă devotament și dragoste, acest eveniment este rezultatul colaborării dintre Sarafim Razvan Gabriel, autor și conducător spiritual, domnul inspector Știrbu Vitalie, Șeful Direcției Învățământ Briceni, și alți participanți implicați.

Ocazie pentru Spiritualitate și Literatură

Conferința va oferi participanților o experiență unică de adâncire în spiritualitate și înțelegere a tradițiilor religioase. În cadrul evenimentului, se va desfășura și lansarea volumului “Iar numele Fecioarei era Maria-Maica Domnului din perspectivă interpretativă”, semnat de unul dintre organizatori, cu contribuții deosebit de valoroase aduse de colegii din ambele părți ale Prutului.

Unitate Transfrontalieră prin Cuvânt și Cântec

Conferința își propune să devină un simbol al unității și fraternității transfrontaliere. Vorbitori din domenii variate vor împărtăși gândurile și cunoștințele lor, iar corurile din diverse regiuni își vor uni glasurile pentru a crea un moment de înălțare spirituală și comuniune.

Moderare Inspirată

Rolul de moderator va fi asumat cu curaj și pricepere de către elevul Cosman Dragos, care va ghida discuțiile și va menține atmosfera plină de respect și înțelegere.

                                                                                                                                                      Detalii și Participare

Conferința “Maica Domnului-Maica Domnului Noastru” va avea loc la Casa de Cultură Lipcani, în data de 24 aprilie 2024, începând cu ora 15:00. Toți cei interesați sunt invitați să participe și să împărtășească această experiență unică de comuniune spirituală și culturală.

Evenimentul promite să fie unul memorabil, marcând o uniune specială între credință, cultură și comunitate. Sărbătorim împreună legătura noastră cu Preaiubita Fecioară și bucuria de a fi împreună într-o călătorie spirituală și literară extraordinară.