La data de 07 aprilie a.c., în intervalul 11.00-14.00, poliţiştii din cadrul serviciilor de Ordine Publică şi Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi cei din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 6 Pomârla şi Biroul Rutier Dorohoi în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Hilişeu Horia şi Cristineşti.

Acţiunea a urmărit respectarea interdicţiilor de circulaţie stabilite prin ordonanţele militare şi respectarea obligaţiilor de izolare a persoanelor faţă de care s-a dispus această măsură, în scopul prevenirii răspândirii COVID 19.

Cu această ocazie au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu în cazul a 29 de persoane de pe raza celor două comune.

De asemenea au fost legitimate 102 persoane, controlate 29 de autovehicule şi 4 unităţi economice, ocazie cu care s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei.

Totodată, pe parcursul desfăşurării activităţilor, au fost transmise mesaje şi recomandări preventive atât în mod direct cât şi prin difuzarea de mesaje audio.