La data de 16.05.2019, poliţiştii oraşului Ştefăneşti au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi respectarea normelor rutiere de către participanţii la trafic.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost legitimate 72 de persoane, 55 de autovehicule au fost controlate şi 10 unităţi economice verificate.

Astfel, poliţiştii au constatat şi aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, la diferite acte normative, în valoare de 37.000 de lei şi au fost confiscate bunuri fără documente legale de provienienţă, în cuantum de 1.350 de lei.

Exemplu:

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Româneşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe drumul naţional D.N. 24C, pe raza satului Bobuleşti.

În urma verificării documentelor autovehiculului, s-a constatat că poliţa de asigurare obligatorie a autoturismului nu este valabilă, fapt pentru care s-a dispus sancţionarea bărbatului cu amendă în valoare de 1000 de lei, precum şi reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare.