După ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a inițiat acțiuni de vaccinare în masă în mai multe localități din județ, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dorohoi s-a întrunit joi, 13 mai 2021, pentru a stabili detaliile necesare derulării unui acțiuni „maraton” de vaccinare și la Dorohoi.

Astfel, acțiunea de vaccinare de la Dorohoi se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 20.00, în corturi care vor fi instalate pe Pietonalul Grigore Ghica.

Suportul logistic (corturile) va fi oferit de Detașamentul de Pompieri Dorohoi, iar polițiștii locali și jandarmii dorohoieni se vor asigura că acțiunea se va desfășura în cele mai bune condiții.

Vaccinarea cu cele 300 de doze Pfizer va fi făcută de cadrele medicale care activează în acest moment în cadrul Centrului de vaccinare din Dorohoi, găzduit de Sala de sport de pe strada George Enescu și cu sprijinul Spitalului Municipal Dorohoi.

Amintim faptul că persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Flămînzi, Vorona, Bucecea, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin, în limita dozelor disponibile și a locurilor neocupate.

Autor: DorohoiNews.ro