Polițiștii de la transporturi au desfășurat o acțiune națională în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID 19.

Astfel, la data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a călătorilor și pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-CoV-2, cu sprijinul jandarmilor și reprezentanților CFR Călători.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de cătălori și în stațiile de cale ferată de pe raza județului Botoșani, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor, respectiv stațiile de cale ferată, peroane și săli de așteptare.

Activitățile de verificare au fost desfășurate în 8 stații de cale ferată și 6 trenuri de călători.

Cu acest prilej, forțele de ordine au legitimat 18 persoane, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1040 lei. Dintre acestea, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte mască de protecție în trenuri, precum și în stațiile de cale ferată.

De asemenea, este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf.

Forțele ordine sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor și vor aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se va impune luarea măsurilor legale.