La data de 06.06.2020, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au organizat o acțiune pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru identificarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni în valoare peste 12.000 de lei. Dintre acestea, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru viteză excesivă, 1 pentru conducere sub influența alcoolului și 8 pentru nerespectarea indicatorului Accesul interzis.

Șase dintre conducătorii auto au fost sancționați pentru faptul că nu au respectat interdicția de a pătrunde în incinta zonei de agrement, Cornișa, după ora 24:00.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 08.06.2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, care a condus un autoturism pe drumul european DE 58, pe raza localității Baisa în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 08.06.2020, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Suharău a avut loc un accident de circulație soldat cu victime.

Din verificările efectuate s-a stabilit următoarea situație de fapt:

La data de 08.06.2020, un bărbat de 42 de ani, din comuna George Enescu, a sustras un autoturism, aparținând fiului său, din curtea locuinței comune și în timp ce se deplasa, cu acesta, pe drumul comunal DC 82 C, pierde controlul asupra direcției de mers și intră în coliziune cu un cap de pod.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul un posedă permis de conducere pentru autovehicule.

Acesta nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, deși emana halenă alcoolică, însă i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continúate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, vătămare corpoarală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.