În perioada 19-25.08.2019, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune  pe raza întregului judeţ,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor  cauze generatoare de accidente rutiere  grave  şi creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile deschise circulaţiei publice.

Pe toată durata activităţilor poliţiştii au aplicat 388 sancţiuni contravenţionale, dintre care 187  pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză.

De asemenea au fost reţinute 17 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrul portabil model  TruCAM.

Întreaga activitate s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.

 

 

Stimaţi conducători auto, șofatul şi alcoolul sunt incompatibile!

 

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.