Cu o nouă denumire(necesară tehnic vorbind), cu un nou antrenor la futsal, dar vechi in ale fotbalului, Radu Cașuba,fostul mare jucător  al echipelor  CSM Suceava, Inter Sibiu, Politehnica Timișoara, Oțelul Galați,am inceput  al patrulea an de competiții în sală, la Darabani și la gazdele noastre primitoare de la Hudești(mulțumim d-lui primar Viorel  Atomei și Consiliului Local Hudești pentru sprijin).

Lotul de jucători este tânăr, dar tinerețea lui se imbină util cu experiența unor jucători care practică futsalul de 2-3 ani la acest nivel.Sunt jucători care provin din zona orașului Darabani(Darabani, Concești, Hudești, Păltiniș) care învată la Liceul Dimitrie Cantemir, cu doua excepții, doi copii din Botoșani, care însă spre surprinderea noastră s-au integrat foarte repede și foarte ușor în colectivul nostru. Dacă în primul an cand ne-am gândit să facem o echipă de futsal, în țară existau la nivel de juniori U19, nouă echipe, în anul competițional 2018-2019 sunt înscrise în Campionatul Național U 19 nu mai puțin de 35 de echipe, grupate in 6 serii. Echipa noastră ACS SPORTING DARABANI  face parte din seria 1 alături de echipele: CS Nicu Gane Fălticeni, Futsal Poli Iași, Futsal Ceahlaul Piatra Neamț, CSM Vaslui(fostă Internazionale Traian) și Bukovina Vicov. Este o serie  echilibrată și unde oricine poate să fie învingător. Poate doar dacă CSM Vaslui si-a păstrat nucleul de jucători sau Poli Iași și Ceahlaul Piatra Neamț, prin prisma potențialului uman net superior  al orașelor pe care le reprezintă, să fie favorite. Noi un orăsel mic, dar inimos(din anumite puncte de vedere) am încercat  să luptăm de la egal la egal cu mai marii noștri competitori, să facem meciuri frumoase  pentru spectatorii noștri  fideli, și să ne bucurăm pentru copiii noștri care aleg să facă și altceva in afară de jocuri pe telefon sau tabletă.

Spre surprinderea noastra(mai mult sau mai putin) si a multor altor persoane, echipa a facut cel mai bun tur de campionat de cand se joaca futsal la Darabani, invingând in patru din cele cinci jocuri ,,pe teren” echipele Futsal Ceahlaul Piatra Neamț și  Futsal Poli Iași la Hudești și echipele Bukovina Vicov și CN Nicu Gane Fălticeni în deplasare, acumulând 12 puncte și avînd un golaveraj de 25 goluri marcate și 21 goluri primate. Și în primul an de futsal la sfârșitul primei părți a Campionatului, echipa noastră a acumulat tot 12 puncte dar unul dintre meciuri a fost câștigat prin forfait, la masa verde.   Iată rezultatele obtinute pana acum de echipa noastra, în acest tur de campionat:

1.BUKOVINA VICOV –  SPORTING DARABANI   2 – 4

2.SPORTING DARABANI – FUTSAL CEAHLĂUL  4 – 2

3.CSM VASLUI – SPORTING DARABANI 9 – 4

  1. SPORTING DARABANI –FUTSAL POLI IAȘI 7 – 3
  2. CN NICU GANE FĂLTICENI – SPORTING DARABANI 5 – 6

Lotul de jucători  folosit de echipa tehnică  în acest tur de campionat:

Portari: Fernando Marcel  Hrimiuc, Vorniceanu Razvan- Marius

Jucători de camp: Timpau Vlad-Petrisor, ,Capraru Cristian-Valentin, Panzariu Adrian, Ciobanu Giani-Constantin, Hutanu Adelin-Alexandru,  Alexoae Andrei-Marian,Nanea Marius-Olivian, Cojocariu Florin, Tucaliuc Iustin, Toma Daniel

Staff  tehnic: Casuba Radu 

De asemeni , considerăm ca facând parte din echipa noastră, și mulțumindu-i  în același timp d-lui doctor Metler Adrian, care este alături de noi la fiecare meci acasă.

La sfarsitul turului de campionat, clasamentul seriei 1 se prezintă astfel:

Clasament

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. Sporting Dărăbani 5 4 0 1 25-21 4 12
2. CSM Vaslui 5 3 0 2 36-19 17 9
3. Futsal Ceahlaul Piatra Neamt 5 3 0 2 20-18 2 9
4. Bukovina Vicov 5 2 0 3 28-25 3 6
5. Futsal Poli Iasi 5 2 0 3 24-33 -9 6
6. CN Nicu Gane Fălticeni 5 1 0 4 24-41 -17 3

 

De asemeni, pentru prima dată de când se joacă futsal la Darabani, echipa v-a juca pe 12.12.2018 la Fălticeni, meci contânt pentru Cupa României la futsal și mulțumindu-i  în același timp d-lui doctor Metler Adrian, care este alături de noi la fiecare meci acasă.