Un accident dramatic a avut loc astăzi la o fabrică de cașcaval din localitatea Ibănești, când patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare situat în curtea unității. Incidentul a declanșat o intervenție de urgență masivă, mobilizând forțe considerabile pentru a salva victimele.

La locul incidentului au sosit în cel mai scurt timp cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, dotate cu două autospeciale de stingere echipate cu kit-uri speciale pentru salvarea din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, inclusiv una de terapie intensivă mobilă, și o ambulanță SAJ.

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoși din bazin de către pompieri și predați echipajelor medicale de urgență prezente la fața locului. Una dintre victime era conștientă și a fost transportată rapid la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Celelalte trei persoane au fost găsite în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au inițiat imediat manevre de resuscitare cardio-pulmonară. Din fericire, una dintre victime a răspuns manevrelor de resuscitare, oferind o rază de speranță în acest incident tragic.

Pentru a asigura transportul rapid și în siguranță al victimelor, a fost solicitat și elicopterul SMURD Iași, care a aterizat pe un teren viran în apropierea fabricii. Echipajul de pe elicopter a preluat coordonarea transportului aerian al pacienților, asigurându-se că primesc îngrijiri medicale de urgență în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a menține ordinea și siguranța la fața locului, un echipaj mixt format din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean și Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră a fost mobilizat. Aceștia au asigurat perimetrul și au facilitat intervenția echipajelor de urgență.

Accidentul de la fabrica de cașcaval din Ibănești scoate în evidență riscurile asociate muncii în medii industriale și importanța unei intervenții rapide și eficiente în situații de urgență. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către victime și familiile acestora, în speranța unei recuperări rapide și complete.

Acest incident subliniază necesitatea unor măsuri de siguranță sporite în toate unitățile industriale pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.