În data de 31 mai 2019 a sunat ultimul clopoțel în mai multe instituții de învățământ din Cernăuți, anunțând încheierea anului de studii 2018-2019. Și absolvenții celor patru școli cu predarea în limba română din Cernăuți (Școlile de cultură generală nr. 10, 13, 17 și Gimnaziul nr.6) și-au luat rămas bun de la iubiții profesori și scumpii colegi de școală.

Potrivit corespondentului BucPress, la careul festiv organizat în fața Gimnaziului românesc ”Alexandru cel Bun”  din Cernăuți cu prilejul încheierii anului de învățământ au participat  reprezentanți ai Departamentului orășenesc de învățământ Cernăuți, Consulul general al României la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu, membrii colectivului pedagogic, părinți, reprezentanți ai presei.

Cu un mesaj de felicitare a venit domnul Ion Ignat, directorul Gimnaziului, care le-a dorit absolvenților succese în viitor, iar elevilor – o vacanță senină,  plină de peripeții plăcute și frumoase. Cuvinte alese a adresat elevilor de la Gimnaziul ”Alexandru cel Bun” doamna Consul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu.

Tradițional elevilor din clasele superioare pentru reușite deosebite și participare la diverse concursuri și olimpiade le-au fost înmânate diplome și mențiuni. Clasa 11-ea din anul de învățământ 2018-2019 a avut 13 elevi, dirigintă a fost doamna Severina Pavel. Absolvenții Gimnaziului au mulțumit cordial profesorilor care au depus multe eforturi în educația lor și le-au insuflat dragostea de limba română și de plaiul natal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu