Fericire în timp de război. Doi tineri ucraineni şi-au unit destinele, duminică. Aceştia au făcut nunta şi petrecerea la Concești, ajutați de comunitatea locală. Larisa şi Roman Gabrilet doi tineri refugiaţi din Ucraina, ea din Kiev,el din Cernăuţi aveau nunta programată pe data de 9 martie 2022, însă războiul le-au năruit toate visurile.În ziua în care au ajuns în frontiera cu România la vama Siret au fost întâmpinaţi de serviciul umanitar ADRA  Asociaţia de Dezvoltare şi Refacere.Interesant este ca în momentul când au solicitat o cazare şi o şedere pe teritoriul României un domn din comună Conceşti s-a oferit să facă lucrul acesta şi a sunat pe părinţi lui să încălzească locuinţă unde să stea această familie din Ucraina.
Larisa nu vorbeşte româneşte iar Roman înţelege doar puţin.Când ia zis lui Roman ca are o cameră, el a refuzat spunând „îmi pare rău dar nu putem locui în aceiaşi camera deoarece noi nu suntem căsătoriţi suntem membrii ai biserici Adventiste de ziua a 7-a şi cum este orânduiala nu trăim inpreuna în aceiaşi camera până la căsătorie”.Emanuel Mațcu tânărul concistean suna din nou acasă la părinţi şi le spune să
pregătească două camere pentru că ei sunt membrii ai biserici adventiste şi încă nu sunt căsătoriţi.Familia Mațcu din Conceşti s-a ocupat să îşi obţină toate actele necesare pentru cununia civilă și cea religioasă.
S-au ocupat de traducere de traducător au luat legătura cu autorităţile locale din Conceşti care au ceremoniat căsătoria civilă a celor doi tinerii.Tânărul însurăţel cât a stat în Conceşti s-a oferit să meargă în vamă Rădăuţi Prut unde a ajutat la întâmpinarea altor refugiaţi la traducerea din limba Ucraineană în Engleză şi Romană a compatrioţilor lui.Peste 1000 de persoane au fost cazate la membrii bisericii Adventiste de ziua a 7-a pentru una sau mai multe zile în localităţile Darabani,Bajura,Conceşti,Dragalina,Dumbrăviţa chiar şi Dorohoi.Aceşti doi tineri debusolaţi nu aveau clar în minte cea ce voiau să facă,aşa ca membrii bisericii s-au unit şi fiecare dintre ei au donat cât a putut şi au ajutat să facă şi cununiea religioasă şi au zis dacă este nunta să fie nunta şi așa a fost .Membrii bisericii din Conceşti s-au organizat şi au adunat 120 de persoane. Ne-am bucurat enorm ca domnul primar Costel Năzare ne-a ajutat cu căminul cultural şi cu bună desfăşurare a unei frumoase nunţi ca-n poveşti. Foarte interesant este ca mireasa zicea că eu aveam pregătită rochie de mireasa şi tot ce trebuie în Ucraina, şi în cele din urmă o membră a bisericii a mers cu ea la în Suceava cumparandui rochie de mireasă iar o altă membră a bisericii din Darabani s-a ocupat de aranjamentele florare, de buchetul miresei, de mireasă, de tot ce a fost necesar că nunta să fie ca-n poveşti. Fiecare membru al bisericii a contribuit cu ce a putut. După terminarea nunţii tinerii căsătoriţi au primit şi dar de nunta din partea comunităţii

. La nuntă s-au strâns 12.000 de lei, 950 de euro şi 200 de dolari plus o lună de mierie în Egipt.
A fost un eveniment de surpriză, de bucurie un eveniment care a venit pe neaşteptate împlinire sufletească pentru noi, am adus o oază de speranţă pintre bombe, o rază de lumină şi m-aş bucura că Dumnezeu să-i binecuvânteze pe mai departe. La căsătoria religioasă a participat pastorul Gabi Ichim, de la Moldoviţa, vorbitor nativ de limba Ucraineană care a slujit ca pastor în Ucraina.

.

„A fost un eveniment emoționant, plin de bucurie și tristețe în același timp, având în vedere faptul că rudele și prietenii din țara lor nu au putut fi prezenți. Membrii bisericii adventiste s-au mobilizat și au făcut ca umbra războiului să fie umplută în cele din urmă cu bucurie. De asemenea, aceștia au pus mână de la mână ca cei doi miri să aibă parte de o nuntă cât mai plăcută. Ne bucurăm că am putut fi de folos și le dorim să aibă o căsnicie fericită și să se bucure de o viață plină de speranță și de încredere în Dumnezeu”, a declarat unul dintre membrii bisericii adventiste din Concești.