Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani orhanizează Bursa Generală a locurilor de Muncă din acest an, vineri 12 mai 2022, începând cu ora 09.00 în incinta SĂLII POLIVALENTE “ELISABETA LIPĂ” din Municipiul Botoșani str.Vânători nr.15A.

Până la această dată, au fost contactaţi peste 120 agenti economici din care, 40 ne-au comunicat oferta locurilor de muncă, fiind astfel disponibile, un număr de 517 de locuri de muncă.

Din numărul total de locuri de muncă vacante , 497 sunt pentru persoane cu studii medii, 20 sunt adresate celor cu studii superioare

.

Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă sunt pentru ingineri care au diverse specializări (inginer sistem IT, inginer proiectant, inginer electric, inginer inginer construcții, inginer mecanic, controlor calitate, inspector SSM/PSI,inspector ITP, administrator baze de date.

Locurile de muncă oferite sunt în următoarele domenii de activitate :

-fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, construcții de clădiri, comerț, poștă și curierat, industria construcțiilor metalice, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, industria alimentară, prestări servicii .

Pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile 51 locuri de muncă în domenii de activitate, precum, fabricarea articolelor de imbrăcăminte, lucrări de instalații electrice, construcții, prelucrarea și conservarea cărnii.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condițiile unei concurențe loiale, transparente care să permită realizarea unui echilibru între acestea.