26 iunie este o zi cu însemnătate deosebită pentru români, în această zi fiind sărbătorită Ziua Drapelului. La Botoşani, manifestările dedicate acestei zile au fost organizate de Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani, însă au fost implicaţi mult mai mulţi „actori” cărora conducerea instituţiei doreşte să le mulţumească.
Evenimentul nu s-ar fi desfăşurat atât de coerent fără colaborarea dr. Sergiu Balanovici de la Muzeul Judeţean şi a dr. Laurenţiu- Ştefan Szemkovics de la Arhivele Naţionale, care ne-au pus la dispoziţie informaţii despre cele 11 drapele prezentate.
Apreciem colaborarea municipalităţii botoşănene care, prin  serviciile subordonate, a asigurat condiţiile pentru ca locul în care s-au  derulat ceremoniile să fie amenajat frumos. De asemenea, apreciem colaborarea Serviciului Poliţiei Rutiere, a Poliţiei Locale, a jandarmilor şi a echipajului SMURD care s-au ocupat ca manifestarea se se desfăşoare în cele mai bune condiţii de ordine şi siguranţă a traficului.
Nu în ultimul rând, mulţumim tuturor oficialilor care ni s-au alăturat, prezentând toate drapelele României, de la 1848 până astăzi, părintelui militar Ştefan Grădinariu care în fiecare an oficiază slujba de sfinţire a drapelului, în ajunul sărbătorii, în Capela Militară, precum şi soldaţilor care îl poartă până la catarg.
Prefectul Dan Şlincu adresează  mulţumiri tuturor botoşănenilor care au răspuns invitaţiei de a fi prezenţi la ceremonii şi le-au oferit copiilor pe care i-au însoţit posibilitatea de a face o incursiune în istoria acestei ţări, prin vizualizarea drapelelor.
Acestea vor fi expuse în holul Prefecturii permanent, iar cei interesaţi le vor putea admira oricând.
Ne înclinăm în faţa Drapelului Naţional.PENTRU MAI MULTE FOTO CLIK AICI

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔