Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Botoșani aduce în prim-plan adevăratele probleme ale județului și subliniază incapacitatea social-democraților de a oferi soluții reale.

Valeriu Iftime, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la președinția Consiliului Județean Botoșani, a organizat prima sa întâlnire cu presa în cadrul campaniei electorale. În discursul său, Iftime a evidențiat principalele probleme cu care se confruntă județul Botoșani și a criticat dur promisiunile deșarte ale social-democraților, care guvernează județul de opt ani.

Problemele majore evidențiate:

  1. Alimentarea cu apă: Proiectul european de 260 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă, gestionat de SC Nova Apaserv SA, s-a evaporat ca apa în deșert. Primăriile sapă haotic în asfaltul proaspăt turnat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, construind rețele de apă și canalizare fără să asigure o sursă viabilă de apă. Comuna Vlăsinești, unde locuiește Lucian Trufin, candidatul PSD la președinția CJ, este un exemplu viu al acestei dezordini.
  2. Spitalul Județean: Sub un nor de corupție și incompetență, Spitalul Județean ”Mavromati” suferă de o criză acută de medici. Angajările dubioase au atras atenția DNA-ului, lăsând secțiile exterioare din Darabani și Săveni într-o stare critică, fără personal medical suficient.
  3. Rețeaua de gaz: Nordul și estul județului Botoșani rămân captive într-un trecut înghețat, fără acces la rețeaua de gaz. Lipsa acestei infrastructuri esențiale sufocă dezvoltarea orașelor Darabani, Săveni și Ștefănești.
  4. Exodul tinerilor: Tinerii din Botoșani fug în masă, ca niște păsări migratoare în căutarea unor orizonturi mai promițătoare. Nouă din zece tineri părăsesc județul, lăsând în urmă un vid al speranței.
  5. Lipsa unui parc industrial: Fără un parc industrial dotat cu toate utilitățile necesare, județul Botoșani este ca un câmp sterp, incapabil să atragă semințele investițiilor și dezvoltării economice.

Valeriu Iftime a exprimat în cuvinte dure starea deplorabilă a județului: „Județul Botoșani se scufundă sub povara promisiunilor goale. Între ceea ce promitem că vom face și realitatea din Botoșani, există o prăpastie uriașă. Botoșaniul arată în anumite locuri ca în 1965. Este oripilant să promiți trei spitale noi când nu ai apă potabilă! Piețele din Botoșani sunt în așa hal încât oamenii pun brânza pe jos. Iar vânzătorilor de haine le vorbim de e-factura?! Când spun colaps, cuvântul pare chiar blând.”

Partidul Național Liberal (PNL) Botoșani este dedicat aducerii unei schimbări reale și durabile în județ. Cu un angajament ferm pentru transparență și eficiență administrativă, PNL Botoșani își propune să transforme județul într-un loc prosper și modern, unde locuitorii să se bucure de o calitate a vieții superioară.

Exit mobile version