Campaniile de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate permanent de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi-au atins scopul.  Dovadă că botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri este și numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat între 29 aprilie – 1 mai.

Astfel, în această perioadă, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină în 52de situații de urgență, respectiv trei incendii (unul de vegetație uscată), patru alte intervenții (transport persoană bolnavă din apartamentul proprietate, la ambulanţă, deblocare ușă, înlăturare pericol de explozie la o butelie montată greșit, degajare persoană decedată), o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată și 44 intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

          La acestea se adaugă cinci misiuni de recunoaștere în teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

          Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul misiunilor a scăzut la jumătate.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 46 de persoane şi au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 150.000 lei.

ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale