Potrivit Institutiei  Prefectului – Judetui Botosani lucrările reparații curente determinate de uzură a tencuielilor exterioare la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ din Botoșani sunt în toi.
Începute pe 2 august 2023, lucrările de reparații vor finalizate până la sfărșitul acestui an. Perioada de implementare a proiectului este de 5 luni, garanția oferită de antreprenor este de 60 de luni, iar până acum, stadiul fizic realizat este de 35%.

Monitorizăm cu mare atenție evoluția lucrărilor. Împreună cu domnul subprefect Tiberiu Manolache și cu reprezentanții constructorului planificăm periodic următoarele etape de realizare tehnică, pentru că ne-am dorit să nu perturbăm funcționarea instituțiilor care-și desfășoară activitatea în Palatul Administrativ și să nu obstrucționăm accesul cetățenilor la serviciile publice. Lucrările au început pe 2 august 2023 și au fost deja finalizate lucrările de refacere a fațadei posterioare, iar acum se lucrează la fațada lateral-dreapta, la fațada principală și la treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ

.Este o reușită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate. Am fost eficienți, dovadă că astăzi doar noi Botoșaniul, împreună cu prefectul județelor Iași, Dolj și Bistrița Năsăud am semnat contractul de finanțare, celelalte prefecturi urmând să finalizeze proiectele și să semneze contractul”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, atunci când clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.

Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.

Exit mobile version