REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii din Botoşani au aflat rezultatele de la Capacitate. Anul trecut, pe întreg judeţul, notele nu au fost tocmai bune.

REZULTATE EVALUARE NAŢIOALĂ 2018. Mii de absolvenţi ai clasei a VIII-a au aflat marţi ce note au obţinut la examenul de capacitate. Cei nemulţumiţi de rezultate pot face contestaţii în speranţa că media lor pentru intrarea la liceu va creşte. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Şase elevi din judeţul Botoşani au obţinut media 10.00 la Evaluarea Naţională, 69,29% dintre candidaţi reuşind să obţină medii mai mari sau agale cu 5.

Potrivit conducerii IŞJ Botoşani, s-au prezentat la examen 3.760 elevi, iar 1.156 dintre ei au obţinut medii sub 5.00.

Procentul celor care au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 este de 69,29 la sută.

Patru elevi in judeţ au fost notaţi cu nota 1.00 la ambele probe ale Evaluării Naţionale.

Cele mai multe medii s-au situat între 7.00 şi 7.99, respectiv 700.

Şase elevi au obţinut media 10.00, trei dintre ei provenind de la Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani.

VEZI AICI :REZULTATELE EVALUARE NATIONALA A JUDETULUI BOTOSANI 2018

 

Anul trecut, în Botoşani, aproape o mie dintre absolvenţii care au susţinut Evaluarea Naţională, respectiv 26,49%, nu au reuşit să obţină minimum 5.00 la cele două probe de examen.

În aceste condiţii, rata de promovare a elevilor care vor intra cu minimum media 5.00 la liceu a fost cu puţin peste 73%, ceea ce a plasat judeţul Botoşani sub media naţională.

Cu excepţia absolvenţilor de gimnaziu cu medii de până la 5.00, restul candidaţilor au fost împărţiţi aproape în mod egal, respectiv câte 550, pe fiecare tranşă de note, mai puţin cei cu note între 9.00 şi 10.00.

De altfel, înainte de depunerea contestaţiilor, au fost opt elevi cu media maximă, deşi, individual, s-au înregistrat 29 de note de 10.00 la Limba şi literatura română şi 94 la Matematică. Deşi la această ultimă disciplină au fost cele mai multe note maxime, peste 38% dintre cei care au susţinut Evaluarea Naţională nu au primit nota 5.00.

Examenul a început luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, a fost organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Citeste mai mult pe : http://www.romaniatv.net/