“Necunoscând limbi străine, nicicând nu vei înţelege tăcerea străinilor.”Este unul din multele citate care pune in evidență importanța pe care trebuie sa o acordăm unei alte limbi, diferite de cea maternă. Cunoașterea unei limbi străine a devenit aproape obligatorie intr-o lume in proces de globalizare.
Deși numărul celor care studiază limbi străine — în majoritate la școală — este foarte mare, cei care ajung să stăpânească limbile studiate la un nivel suficient sunt relativ puțini.
Poate că unii dintre noi consideră ora de “limba străina” inca o materie in plus care ne dă bătăi de cap ,note proaste și a fost pusă in orar numai de dragul mai adăugării in plus a unei materii . De fapt , cum aminteam anterior, lumea e intr-o continuă dezvoltare, intr-o continuă globalizare, în care nu este de ajuns să stăpânim doar limba maternă ci și cunoașterea parțial daca nu totală a unei alte limbi.


Nu pot să nu amintesc de vremurile trecute, unde învațarea unei limbi moderne era în voga printre rândurile clasei superioare a societății, însa acest fenomen s-a extins asupra intregii populații.
Cunoaşterea unei limbi străine este importantă pentru a te descurca în viaţă deoarece limba este cel mai important mijloc de comunicare şi de înţelegere cu semenii tăi. Învăţarea limbilor străine contribuie la înţelegerea altor popoare şi culturi, este o modalitate de a combate xenofobia, rasismul şi intoleranţa.
Datorită învațării limbii engleze, copiii vor deveni mai creativi și iși vor dezvolta mai bine abilitățile, vor avea mai multă încredere în ei înșiși, vor fi mai comunicativi, mai comprehensivi, mai toleranți si mai respectuoși cu indentitatea culturală si drepturile celor din jur.
După etapa locală a Olimpiadei de Limbă engleză, elevii de gimnaziu, calificați ai Școlii Gimnaziale nr.1 Hudești, au reprezentat comuna la faza județeană desfăşurată la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, în data de 17 martie 2018.
Elevul hudeștean , SIMINIUC DENIS–BOGDAN din clasa a VIII-a, coordonat de doamna profesoară Huțuțui Nadia-Corina, a obținut 96 de puncte, ocupând locul I. Denis este un elev inteligent, sârguincios, un copil ce poate face performanță la cote maxime. Doamna profesoară Huțuțui Nadia-Corina, de la Scoala Gimnazială nr.1 Hudești ,a reușit cu multă dăruire și tact pedagogic să insufle elevilor săi dragostea pentru acest obiect.
Daca vrem cu adevărat sa ne sfințim munca, trebuie sa îndeplinim neapărat aceasta primă condiție: să muncim și să muncim bine, cu seriozitate și responsabilitate maximă.
Felicitări sincere şi mult succes în viitor elevului premiant și tuturor elevilor participanți, cât şi profesoarei îndrumător!
Prof.inv.primar, Alupoaei Laura