Categorii
Actualitate

Pe aripile dorului: 25 de ani de cântec cu sufletul lui Dan Doboș

Într-un colț pitoresc din Nordul Județului Botoșani , acolo unde folclorul se respiră cu fiecare bătaie de inimă, se află un artist a cărui voce a răsunat în casele românilor timp de un sfert de secol. Dan Doboș, un nume care și-a sculptat cu dăruire și talent un loc de cinste în inimile iubitorilor de muzică populară, marchează în acest an 25 de ani de carieră artistică. Pentru a celebra acest moment special, artistul îi invită pe toți cei care îi prețuiesc muzica la un spectacol de neuitat: Faină-i viața”.

Pe 16 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani, ecourile vocii sale vor dansa alături de sunetele orchestrelor „Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă” și „Lăutarii”, sub bagheta fermecată a maestrului Nicolae Botgros. Va fi o seară în care tradiția se împletește cu emoția, iar fiecare acord va aduce pe scenă poveștile celor 25 de ani dedicați cântecului popular.

Dan Doboș nu a fost doar un simplu interpret; el a fost și rămâne un păstrător al tradițiilor și autenticității folclorului botoșănean. Cu modestie și multă muncă, a adus în fața publicului cântece ce reflectă spiritul și sufletul oamenilor din nordul Moldovei, reușind să își păstreze rădăcinile în timp ce a evoluat odată cu trecerea timpului.

Născut pe 14 iunie 1976, în satul Ghireni, Dan Doboș a crescut cu poveștile străbunilor și cu dorința de a duce mai departe cântecele acestora. Adolescența sa l-a purtat de la satul natal la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, unde și-a șlefuit talentul, învățând să cânte la trombon, dar și să își valorifice vocea.

De la debutul său din 1998, la Orchestra „Rapsozii Botoșanilor”, până la aparițiile sale pe marile scene ale țării, Dan Doboș a străbătut un drum presărat cu aplauze și recunoaștere. Publicul l-a răsplătit mereu cu cel mai de preț dar: emoția sinceră din ochii celor care i-au ascultat cântecele.

Cu fiecare vers și fiecare notă, Dan Doboș a vorbit despre viață, dor, rădăcini și iubire de țară. Albumele sale, precum „Stau pe laiță doi bătrâni” sau „Am o țară și-un loc drag”, au devenit refugii de suflet pentru cei care se regăsesc în cântecele sale. Anul acesta, el va adăuga o nouă filă în povestea sa muzicală, lansând albumul „Faină-i viața”, un omagiu adus vieții și experiențelor care l-au format ca artist și om.„Anul acesta aniversez 25 de ani de activitate artistică și vreau cu tot dragul să fiți alături de mine pentru că la sfârșitul lunii iulie voi pune la Casa de Cultură a Sindicatelor biletele în vânzare pentru spectacolul aniversar „Faină-i viața”. Vă spun doar că vor fi alături de mine cele două orchestre, Orchestra Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă și Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău și dumneavoastră publicul meu drag, care veți participa alături de invitații speciali ce vor participa la această frumoasă aniversare”, este invitația lansată de Dan Doboș.

Pentru cei care doresc să urmeze drumul cântecului popular, sfatul său este simplu și sincer: „Fiți perseverenți, corecți, muncitori și dedicați. Nu va fi ușor, dar dacă iubiți ceea ce faceți, veți găsi întotdeauna puterea să mergeți mai departe.”

Pe 16 noiembrie, Dan Doboș nu va fi doar un artist pe scenă; va fi un mesager al tradițiilor și emoțiilor autentice, un suflet care cântă pentru oameni, așa cum doar el știe să o facă, cu toată inima și ființa sa. Spectacolul „Faină-i viața” promite să fie nu doar un eveniment aniversar, ci o sărbătoare a folclorului și a bucuriei de a trăi.

De Barbazan Valica

Proiectul Glasul Nordului s-a născut din pasiunea pentru a scrie și a aduce cititorilor informații utile. Dorința de a fi primul în prezentarea știrilor și de a lua parte la evenimentele importante pentru comunitate reprezintă motorul dezvoltării acestui proiect.

Exit mobile version