„O carte pentru un frate” este sloganul campaniei desfășurate, în această vară, de Asociația „Eudava”, din Drobeta Turnu Severin, care intenționează să strângă cărţi pentru românii din provinciile istorice. Volumele vor fi donate românilor din Ucraina și din Republica Moldova. Campania se va încheia în 31 august, de Ziua Limbii Române. 

 

Asociația Eudava desfășoară și în această vară o campanie de strângere de cărţi pentru românii din provinciile istorice. De patru ani, organizatorii fac apel la sițul civic și la patriotismul românilor de a-și ajuta frații rupți de la trupul țării. Campania este intitulată sugestiv  „O carte pentru un frate”.

„Campania de strângere de carte pentru românii din provinciile istorice a început la sfârşitul lunii mai şi va continua până în 31  august, când sărbătorim Ziua Limbii Române. A devenit o tradiţie pentru noi să susţinem, an de an, nevoia de carte în limba română a fraţilor noştri din Basarabia, iar anul acesta ne-am îndreptat atenţia şi asupra celor din nordul Bucovinei, regiunea Cernăuţi. Am primit cărţi din judeţ şi din ţară, iar acesta este un semn bun că acţiunea noastră are ecou”, a declarat Alin Roateş, preşedintele Asociației „Eudava”.

Campanie a fost iniţiată pentru ca românii din comunitățile istorice să descopere literatura în limba română, în condițiile în care timp de decenii, aceste cărți le-au fost interzise.

Apelul reprezentanților Asociației „Eudava” nu a rămas fără ecou. Românii din toată țara au donat sute de volume.

Campania „O carte pentru un frate”  se derulează pana în 31 august. Cei care doresc să se implice în această campanie pot afla detalii de pe pagina de facebook a Asociației „Eudava”.CITESTE MAI MULTE AICI

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔