Cea mai periculoasă bacterie pe care o poți lua din spitalele publice este acinetobacter, potrivit medicului Adina Alberts…….acinetobacter este una dintre cele mai periculoase “chestii” pe care le poți lua din spitalele publice. Dacă un pacient internat s-a pricopsit cu asta, șansele lui de a supraviețui sunt mult reduse!
Wikipedia zice așa:
“Acinetobacter baumannii este o bacterie gram-negativă, de obicei scurtă, aproape rotundă în formă de tijă (coccobacillus). Acesta poate fi un agent patogen oportunist la om, care afectează persoanele cu sistemul imunitar compromis, și care este din ce în ce mai frecvent, cauza infecțiilor spitalicești (nosocomiale).”
Infecțiile nosocomiale sunt un “modus vivendi” în spitalele publice din România, din păcate. Nefericitul “Fenomen Colectiv” survenit în urmă cu 5 ani a evidențiat această deficiență majoră a sistemului nostru sanitar. Aceste bacterii rezistente la aproape orice antibiotic existent, reprezintă motivul esențial pentru care în România pandemică mor peste 80% dintre pacienții intubați, în timp ce în lumea civilizată acest procent nu trece de 30%.”/Acum 5 ani, după Colectiv, au murit aproximativ 60 de oameni, mare parte și din cauza acestor bacterii păcătoase. Acum au murit probabil câteva mii de oameni din aceleași cauze, și anume infecțiile nosocomiale!

De

 Elena Oceanu /https://www.doctorulzilei.ro/cea-mai-periculoasa-bacterie-din-spitale/

Exit mobile version