Loredana Toma a câştigat, joi seara, trei medalii de aur, la smuls, aruncat şi total, la categoria 63 kg din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

Campioana mondială Loredana Toma a declarat, joi seara, la finalul concursului, că speră să “se lipească aurul” de ea la toate competiţiile din acest an.

“Eu tot timpul am avut o competiţie cu mine însămi, deci nu a fost chiar ca la naţionale azi. Se poate spune că se lipeşte aurul de mine. Sper să se lipească aurul până la sfârşitul anului. Titlurile mondiale şi europene înseamnă însă o presiune maximă. Acum, la aceste Europene, am simţit presiunea. Am sărutat haltera la sfârşit pentru că am făcut un record personal la aruncat. Şi de asta am fost atât de bucuroasă. Acest record cred că îmi dă speranţe pentru o medalie la Jocurile Olimpice, dar depinde de categorii, pentru că se vor schimba din vară. Aşa că nu ştiu cine o să vină, cum o să fie categoria 61, 62, 65, nu ştiu. Până nu ajungem la Mondiale nu am de unde să ştiu”, a spus sportiva născută la Botoşani.

Sportiva în vârstă de 22 de ani are regretul că nu a bătut recordul european la smuls, la Under 23, care acum este de 109 kg.Sursa;http://www.botosaniexclusiv.ro/